Развръзката в Серия А настъпи, Милан аут от Шампионската лига

OFFNews 27 май 2019 в 01:10 1500 0

Развръзката за последните две места в италианската Серия А, които дават право на участие в Шампионската лига, настъпи едва в последния 38-и кръг. И четирите тима, които водеха битка за двете позиции в най-авторитетния клубен турнир, спечелиха срещите си и размествания в класирането в крайна сметка нямаше.

Така отборите на Аталанта и Интер се присъединиха към шампиона Ювентус и втория Наполи. В Лига Европа пък участие ще вземат Милан и Рома.

В Бергамо Аталанта спечели с 3:1 срещу Сасуоло и си осигури третото място с актив от 69 точки. В Милано Интер надви много трудно с 2:1 борещия се за оцеляване Емполи и го прати в Серия Б, а интригата се запази до последната секунда, тъй като и равенство оставяше гостите в елита.

"Нерадзурите" поведоха в 51-ата минута чрез резервата Балде Кейта, а четири минути по-късно капитанът Мауро Икарди изпусна от бялата точка. Хамед Траоре изравни четвърт час преди края и смълча трибуните на "Джузепе Меаца".

В 81-ата минута обаче Раджа Наинголан върна усмивките по лицата на интеристите, които преживяха инфарктни моменти до края на срещата. На няколко пъти вратарят Самир Ханданович бе последна преграда, включително и в последните секунди.

В паралелните мачове Милан победи с 3:2 като гост СПАЛ, но остана пети. Рома пък надви Парма с 2:1 у дома в последния мач на легендата на "вълците" Даниеле Де Роси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови