Реал удари Рома и оглави Група G, вижте останалите резултати в Шампионската лига

OFFNews 28 ноември 2018 в 00:00 2497 0

Реал Мадрид стигна до чиста победа над Рома с 2:0 в двубой от Група G на Шампионската лига, игран на стадион "Олимпико".

Футболистите на треньора Сантяго Солари отново чуха химна на турнира на богатите и показаха съвсем различно лице само няколко дни след резила срещу Ейбар в Ла Лига.

"Белия балет" показа агресия в атака и стигна до победата с голове на Гарет Бейл и Лукас. Трябва да се отбележи, че въпреки резултата, "вълците" показаха добра игра, но фрапантни пропуски на Джъстин Клуиверт и Ченгиз Юндер лишиха домакините от нещо повече в мача.

Така Реал потегля към 1/8-финалите като първенец в групата с актив от 12 точки, с 3 повече от Рома, които също продължават напред в Шампионската лига. По-рано тази вечер пък Виктория Пилзен уби амбициите на ЦСКА Моска за участие в елиминациите, след като победи "армейците" с 2:1.

В друг интересен днес Ювентус победи Валенсия и се класира за 1/8-финалите в турнира на богатите. Марио Манджукич вкара единственото попадение след страхотно изпънение на Кристиано Роналдо. Той овладя топката в наказателното поле, направи характерен за него финт и подаде успоредно на вратата. За хърватина остана най-лесното.

Манчестър Юнайтед пък стигна до драматична победа над Йънг Бойс, с която си гарантира участие в следващата фаза на Шампионската лига. Единственото попадение в мача заби Маруан Фелайни в 91-ата минута.

Така англичаните стигнаха до поредната си инфарктна победа в турнира и успяха поне малко да се реваншират пред феновете си за постоянните си издънки във Висшата лига.

Юнайтед спря и негативната си серия на "Олд Трафорд", след като в последните си три домакински мача нямаше победа. В тази група лидер е Ювентус с 12 точки, англичаните са с 10, Валенсия е с пет, а Йънг Бойс с една.

Ето всички резултати тази вечер:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови