Решителни битки по всички фронтове през тази седмица

OFFNews 07 май 2019 в 17:32 1313 0

През седмицата ще научим финалистите в Шампионска лига. Ливърпул приема Барселона тази вечер и има тежката задача да заличава пасив от 0:3. Мърсисайдци са без Мохамед Салах и Роберто Фирмино, което прави ситуацията им изключително трудна. Срещата е от 22:00 часа българско време и ще можете да го гледате пряко по MAX Sport 3.

Утре пък Аякс ще търси първи финал в турнира на богатите от 1996 година насам. Тимът приема на митичния "Йохан Кройф Арена" Тотнъм след победа с 1:0 в Англия в първата среща.

Именно в първенството на Острова ще се разплетат няколко големи възела през уикенда. След титанична битка между Манчестър Сити и Ливърпул е сигурно, че ще научим кой ще стане шампион на Англия. "Гражданите" са с една точка преднина в класирането и гостуват на Брайтън, докато за мърсисайдци задачата е да победят задълително Уулвърхемптън. Челси пък си осигури място в зона Шампионска лига, а Манчестър Юнайтед е аут от борбата. Арсенал все още има шансове и трябва задължително да победи Бърнли като гост и да се надява Евертън да отвее Тотнъм.

В италианската Серия А битката за Топ 4 е също толкова заплетена. За място под звездите се борят Аталанта, Милан, Торино, Лацио и Рома, който в този кръг е домакин на хегемона Ювентус. Двата тима ще се изправят един срещу друг в неделя от 21:30 часа бългаско време и ще можете да наблюдавате сблъсъка пряко по MAX Sport 3. "Росонерите" пък имат тежка визита на Фиорентина, който е освободен психически, защото не играе за нищо.

В нашата любима Първа лига ЦСКА приема Лудогорец и при победа ще се изравни с разградчани на върха в класирането. Освен ключовата среща за титлата, започват и плейофите за местата, даващи право на участие в Лига Европа и оставане в елита. За турнира първите двойки са Етър – Локомотив Пловдив и Славия – Ботев Враца, а за оцеляване Витоша – Дунав и Септември – Верея.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови