Рестарт очаква Ботев Пловдив - петима играчи напускат

OFFNews 17 май 2019 в 10:53 3851 0

За поредно лято старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров ще трябва да изгражда нов отбор, съобщава „Тема спорт”. След загубата от Локомотив Пловдив във финала за Купата на България с 0:1 наставникът на „жълто-черните” сподели, че бъдещето на част от основните футболисти на клуба е неясно.

Очаква се поне петива играчи да си тръгнат от Ботев след края на сезона. Сред тях са и двамата вратари – Даниел Кайзер и Иван Чворович. Договорите им изтичат и все още не са подновени. Кайзер все пак е получил предложение, но не все още не се е стигнало до подпис. Към поляка има интерес от страна на Левски и Лудогорец. Чворович пък си тръгва като свободен агент.

Все пак пловдивчани вече привлякоха нов вратар, а това е резервата в Берое Георги Аргилашки.

Другите, които също се очаква да се разделят с "канарчетата" са двамата най-конвертируеми играчи – Тодор Неделев и Кристиан Димитров. Плеймейкърът наскоро парафира с пловдивчани до лятото на 2021-а година, но това не изключва евентуална продажба. За Кристиан Димитров пък все по-усилено се твърди, че е пред трансфер в Левски.

Петият в списъка с напускащи е Антон Карачанаков. Бившият играч на ЦСКА не беше в групата за финала и по всичко личи, че ще бъде освободен. Той премина в отбора през зимата, но така и не успя да остави следа с представянето си.

Тепърва в Ботев ще има среща за предстоящата селекцията и плановете за новия сезон в Първа лига.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови