Реваншът между Бока и Ривър пред провал

OFFNews 01 декември 2018 в 20:52 1479 0

Аржентинският гранд Ривър Плейт обяви официално, че няма да играе финалната среща реванш за Копа Либертадорес срещу Бока Хуниорс на "Сантиаго Бернабеу" в Мадрид. Това стана ясно от съобщение, публикувано на официалния им сайт.

До преместването се стигна след инцидента с автобуса на Бока, който бе нападнат от фенове на Ривър. Това доведе до решението двубоят да се изиграе в Европа, където голяма част от феновете не могат да си позволят да дойдат.

"Ние от Ривър Плейт потвърждаваме, че няма да играем на друг стадион, освен на нашия. Смятаме, че това решение помрачава турнира, засяга хората, които са си закупили вече билети и ни отнема домакинското предимство", се казва в съобщението.

"Повече от 66 хил. души отидоха на стадиона миналата събота и изчакваха търпеливо в продължение на осем часа, а след това се върнаха в неделя, когато отново не успяха да наблюдават мач. Сега на тези хора им е отнет шанса да се насладят на този спектакъл", се казва в съобщението.

"Аржентинският футбол и Аржентинската футболна асоциация в частност не бива да позволява на шепа жестоки хора да ни отнемат най-големия мач - нашето Суперкласико", завършват от Ривър. Двубоят трябваше да се изиграе на 9 декември по последни данни, но сега статутът на срещата става напълно неясен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови