Резил и два червени картона за Челси на старта във Висшата лига

OFFNews 12 август 2017 в 18:56 1521 0

Челси шокира феновете си, които бяха дошли на стадион "Стамфорд Бридж", след като загуби с 2:3  от опашкаря Бърнли в мач от първия кръг на английската Висша лига.

Основен виновник за това е защитникът на "сините" от Лондон Гари Кейхил, който бе изгонен още в 13-ата минута. Английският национал не успя да овладее топката и я загуби, а след това влезе много опасно в бутоните напред в краката на Стивън Дефур.

Логичното се случи и в 24-ата минута Бърнли поведе в резултата. Удар от воле на Сам Воукс прати топката в далечния ъгъл, като Куртоа можеше и да реагира по-добре.

Към края на полувремето гостите нанесоха нов двоен удар. Първо страхотен удар на Стивън Уорд не остави шансове на вратаря на "сините". Бранителят нацели топката от воле и реализира много красиво попадение.

Шокът за домакините продължи и в 43-ата минута Воукс бе оставен непокрит в наказателното поле след центриране на Дефур и с глава се разписа за 0:3.

През втората част новото попълнение Алваро Мората влезе в игра и върна надеждите на Челси, след като отбеляза за 1:3 в 69-ата минута.

Драмата стана пълна в 81-ата минута когато Сеск Фабрегас бе изгонен, след като получи втори жълт и респективно червен картон, а 7 минути по-късно Давид Луис оформи крайния резултат.

Eто останалите резултати от днес:

Уотфорд - Ливърпул - 3:3

Кристъл Палас - Хъдърсфийлд - 0:3

Евертън - Стоук Сити - 1:0

Саутхемптън - Суонзи - 0:0

Уест Бромич Албиън - Борнемут - 1:0

От 19:30 часа започва двубоят между Брайтън и Манчестър Сити.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови