Роман Абрамович обмисля да продаде Челси

OFFNews 26 август 2018 в 12:52 2344 0

Собственикът на Челси Роман Абрамович обмисля възможностите да продаде "сините" от Лондон, след като британските власти му отказаха работна виза, съобщават медиите на Острова.

Руският олигарх, който загуби британската си виза, е готов да се раздели с клуба срещу 2 милиарда паунда. Интересното е, че само през настоящата 2018-а се появиха двама кандидати да закупят акции от Челси.

Първо сър Джим Ратклиф, собственик на Ineos Chemicals, отправи оферта, която не удовлетвори Абрамович, а след това амбиции за закупуването на миноритарен дял имаше и американската компания Silver Lake Partners.

Руснакът е готов на момента да се раздели с лондончани, ако бъдат платени въпросните 2 милиарда паунда. При евентуално осъществяване на сделската, тя ще е най-голямата в историята на футбола.

Новината идва само няколко дни след разкритието, че Шейх Халед бин Зайед Ал Нехайан, братовчед на собственика на Манчестър Сити - Шейх Мансур, е предложил оферта от 2 милиарда британски лири, за да придобие акциите в Ливърпул. Собствениците на мърсисайдци от Fenway Sports Group (FSG) обаче са отказали офертата в края на миналата година.

Интерес към Челси не липсва, въпреки че цената е доста стряскаща. Очаква се интерес към собствеността на клуба да прояват още компании от Близкия Изток и Китай.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови