Роналдо - Нойер 2:1, Реал е на крачка от полуфинал

OFFNews 12 април 2017 в 23:48 3099 1

Реал Мадрид победи с 2:1 като гост Байерн. Така взе мечтан аванс в 1/4-финалите на Шампионската лига. В герой за "белия балет" се превърна Кристиано Роналдо, който отбеляза и двата гола за испанците.

Феноменален мач за баварците изигра вратарят Мануел Нойер. Той хвана невъзможни топки и спаси отбора си от по-тежка загуба. Но нямаше какво да направи при ударите но Роналдо. 

В 25-ата минута баварците откриха резултата. Силен изстрел на Артуро Видал с глава препарира Реал.

Байерн имаше възможност да удвои резултата в края на първото полувреме. Даниел Карвахал уж игра с ръка и реферът Никола Рицоли посочи бялата точка. Повторения показаха, че май е имало рамо  и съдията е сбъркал. Така или иначе Видал стреля сватбарски над вратата на Кейлор Навас.

Само две минути след началото на второто полувреме испанците успяха да изравнят. Карвахал центрира и успя да намери Кристиано Роналдо, който майсторски насочи топката в мрежата на вратаря Мануел Нойер.

В 61-ата минута на баварците им се наложи да завършат мача с човек по-малко, след като Хави Мартинес си изпроси два жълти картона за по-малко от 3 минути.

Благодарение на численото си предимство Реал успя да засили атаките си и логично стигна до попадение, след като Роналдо се разписа за втори път в мача. Реваншът между двата тима на "Сантяго Бернабеу" ще се играе на 18-и април.

Единствената надежда на Байерн е, че тази вечер отсъстваха Хумелс и Левандовски. Те ще се завърнат в Мадрид, но всичко за немците изглежда закъсняло. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови