Роналдо поискал трансфер в Ювентус още през януари

OFFNews 18 декември 2018 в 11:40 1367 0

Кристиано Роналдо е поискал трансфер от Реал Мадрид в Ювентус още през януари т.г., разкри агентът му Жорже Мендеш. Това се е случило доста преди мачовете между Реал Мадрид и Ювентус от Шампионската лига, когато Роналдо отбеляза извънземен гол в Торино и получи аплодисментите на феновете на "Алианц Стейдиъм".

"Той е най-добрият футболист в историята и много клубове го искаха. Затова трябва да се отдаде дължимото на Ювентус. Още през януари той ми каза, че иска да отиде в Торино. Първата ми мисъл беше, че това е невъзможно.

Срещнах се с шефовете на клуба и се оказа, че греша. Видях се и с президента Андреа Аниели и започнах да вярвам, че трансферът е възможен. Преговорите продължиха два-три месеца", сподели Мендеш.

Роналдо премина в Ювентус след световното първенство, като торинци платиха 117 милиона евро. От началото на сезона португалецът оправдава инвестицията, като не спира да бележи и върна надеждите на феновете за триумф в Шампионската лига. В 1/8-финалите грандът от Торино ще се изправи срещу сравнително преодолим съперник като Атлетико Мадрид.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови