Роналдо се завърна в Мадрид, Реал свали Барселона от върха

OFFNews 02 март 2020 в 08:14 2168 0

Мегазвездата Кристиано Роналдо се завърна в Мадрид и изгледа от трибуните на "Сантяго Бернабеу" знаменит успех на бившия си клуб Реал Мадрид над Барселона с 2:0 в голямото дерби на испанския футбол.

Португалецът намери свободно време да подкрепи Реал, тъй като двубоят на неговия Ювентус с Интер в Италия беше отменен заради коронавируса на Апенините. Герои за успеха на Реал се превърнаха Винисиус (71) и Мариано Диас в добавеното време. Така Реал Мадрид прекъсна серия от три мача без победа във всички турнири и излезе на върха в класирането с 1 точка аванс пред каталунците. Победата беше и първа за Реал над Барселона за първенството от април 2016 година. В първото издание на Ел Класико за сезона двата тима завършиха 0:0 на "Камп Ноу".

Мачът предложи много динамичен футбол, като през първата част по-чистите положения бяха за гостите, но Артур и Лионел Меси не успяха да преодолеят белгийския страж на Реал Тибо Куртоа. След почивката Реал упражни мощен натиск. Вратарят на Барселона Андре Тер Стеген отрази силен удар на Иско в 55-ата минута. В 60-ата Пике изчисти от голлинията удар с глава на Рафаел Варан. Последваха възможности пред Карим Бензема за Реал и на Мартин Брайтуайте за Барселона.

В 71-ата падна първия гол. Винисиус нахлу в пеналта и след рикошет в крака на Жерар Пике топката влезе във вратата. Така тийнейджърът от Бразилия стана най-младият голмайстор в Ел Класико през новия век. Той е на 19 години и 233 дни. В самия край влезлият като резерва Мариано Диас прониза вратата на Барселона след индивидуален пробив. Любопитното е, че преди този мач Мариано Диас нямаше и минута игра в първенството за Реал през сезона.

Така Реал се измъкна по отличен начин от "деликатния момент" в който се намира по думите на треньора Зинедин Зидан след загубата от Манчестър Сити с 1:2 в Шампионската лига и прекъсна серията на Барселона от четири поредни победи в първенството. През миналия сезон Реал Мадрид завърши на 19 точки зад Барселона, но сега се очертава истинска битка за титлата в оставащите 12 кръга до края на сезона.

"Заслужихме тази победа заради всичко, което направихме в защита и атака. Сложна седмица, но имахме шанс да обърнем нещата и го сторихме. Тази победа не променя нищо. Остава още дълъг път. Със сигурност ще дадем още поводи да бъдем критикувани отново", коментира Зинедин Зидан.

"Знаехме какво трябва да направим. Трябваше да пазим топката и да чакаме своя момент. През втората част започнахме необяснимо лесно да губим топката и върнахме Реал към живота. Срамота е, че не повторихме играта от първото полувреме и след почивката", каза наставникът на Барселона Кике Сетиен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови