Рубен Пинто се дърпа за нов договор

OFFNEWS
30 декември 2019 в 10:03 | 616 |0

Португалският халф на ЦСКА Рубен Пинто все още не се е съгласил да удължи договора си с клуба. На този етап той обмисля ситуацията и не бърза да парафира, информира “Тема Спорт”.

Настоящият му контракт изтича в края на сезона и от 1 януари той ще може да подпише предварителен договор с всеки клуб. Ръководството на ЦСКА ще има разговори с футболиста преди заминаването за лагера в Испания около средата на януари. Не е изключено Пинто все пак да се съгласи да преподпише и това може да случи преди тръгването за Марбея. По сходен начин преди година договорите си удължиха Витаутас Черниаускас и Тиаго.

Пинто е част от “червените” от 3,5 години. Ако остане и пред следващия сезон той ще се превърне в чужденеца с най-много участия за ЦСКА. В хода на сезона той беше изпаднал в немилост пред треньора Люпко Петрович, но след напускането му беше реабилитиран и отново е твърд титуляр. В момента португалецът е в родината си, където разпуска със своето семейство и в същото време поддържа форма във фитнеса.

Договорът на бразилския вратар на ЦСКА Густаво Бусато изтича през лятото, но подновяването му било чиста формалност. Бразилецът вече се е разбрал с ръководството да преподпише и новината за това се очаква да бъде разгласена при старта на зимната подготовка. 29-годишният страж пристигна през лятото, като имаше най-скромната визитка от новите попълнения. Със силните си игри обаче той се наложи като титуляр за сметка на Витаутас Черниаускас, като не спира да отбелязва прогрес.

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !