Русия трепери, отварят пробите на всички национали от Мондиал 2014

WADA изиска специална информация за тестовете на шестима от "Сборная"

OFFNews 20 март 2017 в 15:08 2941 5

Невиждан проверка за допинг може да разтресе и руския футбол, който засега остава встрани от скандалите с използване на забранени стимуланти от други спортисти на страната. WADA, международната антидопингова агенция, е наредила да се отварят отново пробите на всички 23 футболисти на "Сборная", участвали на Мондиал 2014 г.

Новината потвърдиха  както източници от руските спортни среди, така и фактори във ФИФА. От Москва го раздават спокойно, но май работата не е толкова проста. WADA специално е изискала данни за тестовете на Александър Кокорин, Игор Акинфеев, Юрий Жирков, Денис Глушаков и Игор Денисов.

Има сведения, че в доклада "Макларън" фигурира името и на капитана Роман Широков, който вече се пенсионира. Той и агентът му побързаха да отрекат употребата на допинг.

"Няма основания за притеснения, бях на шампионата в Бразилия", сподели почетният президент на руския футбол Вячеслав Колосков, "Вземаха се стандартните проби на двама играчи от отбор след всеки мач. Ако имаше нарушения, щеше да се разбере още в квалификациите за Евро 2016".

Според руснаците няма основание за притеснения преди домакинството на Мондиал 2018. Ставало въпрос за рутинни процедури. Явно обаче точно това ги притеснява, защото ако се намерят допингирани руски футболисти, то домакинството ще изгори. Русия вече се прости със световни първенства и купи в други спортове.

Припомняме, "Сборная" отпадна още в груповата фаза на Мондиал 2016. Руснаците завършиха 1:1 и с Южна Корея, и с Алжир, а за капак паднаха 0:1 от Белгия. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21272

3

Гароне

20.03 2017 в 16:15

Голямо тртеперене ще падне за 2 точки и отпадане в групата :)

77927

1

El Commandante

20.03 2017 в 15:17

Хаха, те щото наприха страшните мачове и играха финал, та верно има за кво да треперят.

Аз ако съм на треньора ше пала свещи да изгорят тея ботушари...