Русия застрахова Мондиал 2018 за отмяна

OFFNEWS 20 декември 2016 в 18:13 8939 1

Световното първенство по футбол през 2018 година в Русия е застраховано в случай на отмяната му или преместването в друга страна. За това съобщи президентът на руския футболен съюз Виталий Мутко.

"Никой не може да ни отнеме Мондиал 2018. Какво значи да го вземат? Плащай и взимай. За колко е застраховано си е наша работа", коментира Мутко.

Световното първенство трябва да се проведе от 14 юни до 15 юли в 11 града на Русия. Проблемите със строителството на стадионите са сериозни, но вероятно ще бъдат решение след типично по руски мобилизация в последните месеци.

За отнемане на домакинството се заговори и в последните седмици, след като стана ясно, че Мутко е разследван заради съмненията, че е участвал в държавната система за вземане на допинг. За нея се твърди в докладите на канадския адвокат Ричърд Макларън, който провежда разследване за УАДА.

За отнемане на домакинството на Русия особено силно лобира Великобритания. Такова решение е крайно и съвсем не е по вкуса на ФИФА,тъй като ще доведе до огромен скандал.

"В Русия и Катар живеят хора, които също много обичат футбол. Бойкоти и отнемане на домакинство не са решение. ФИФА си има независима антидопингова система. Тя работи отлично и беше тествана на шампионатите през 2010 и 2014 година", каза президентът на ФИФА Джани Инфантино.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови