С дузпа и красив шут Славия изпрати Дунав на дъното

OFF News 17 август 2018 в 20:27 1701 0

Славия победи гостуващия Дунав (Русе) с 2:0 в първи мач от 5-ия кръг на Първа професионална лига, който се игра тази вечер на Националния стадион „Васил Левски” в столицата.

Играчите на Златомир Загорчич показаха по-офанзивен футбол, създадоха повече голови ситуации и заслужено победиха. В първите минути на двубоя те имаха две възможности да поведат, но „белите” нападатели стреляха в аут от удобни позиции. След това при една от редките атаки на Дунав топката се отби от ръката на защитника Андреа Христов в наказателното поле на домакините, но Божидар Васев стреля слабо и опитният вратар на Славия Георги Петков спаси дузпата.

След почивката домакинският натиск даде резултат. Първо Галин Иванов бе точен от дузпа, отсъдена за високо вдигнат крак срещу него, а след това Шоколаров удвои с красив удар от далечна дистанция. Топката попадна у него на 5 метра от дъгата и той стреля прецизно с десния крак в левия ъгъл на вратата, без да остави шанс на късно реагиралия страж на гостите.

Десетина минути преди края на мача гостите пропуснаха да вкарат почетен гол след меле в наказателното поле на Славия. Със спечелените три точки „белите” се изкачват в горната половина на таблицата, а третата поредна загуба на Дунав от рано запраща русенци в дъното на класирането.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews