Съдбата сочи: It's coming home

OFFNews 11 юли 2018 в 16:34 2514 0

Английският национален отбор е много близо до заветната цел - да стане световен шампион. За целта обаче островитяните трябва да победят Хърватия довечера и Франция на финала в неделя.

Достигането до тази фаза на турнира е огромен успех и за двата отбора, но залогът вече е прекалено голям и едва ли някой да дръпне ръчната тази вечер.

За последно "Трите лъва" участват на полуфинал през далечната 1990 година, а до мач за титлата не са достигали от 1966 година, когато и печелят. От тогава обаче минаха цели 52 години, а по този показател Англия е на трето място.

Сега фенове и футболисти мечтаят за нова историческа вечер. За целта вече островитяните опряха дори до суеверията, в които вярват че могат да им донесат късмет. 

Едно от поверията, на които англичаните ще разчитат е, че изиграват първата си среща на световното първенство именно на днешната дата - 11 юли.

Другото суеверие гласи, че Златко Далич е по-възрастен от Гарет Саутгейт, като англичанинът е спечелил всичките си срещи в които се е изправял срещу по-възрастен селекционер на този Мондиал, а единствената му загуба е от по-младия Роберто Мартинес.

Последното стана ясно още след приключването на мачовете от груповата фаза. Германия за първи път в историята си отпадна още преди елиминациите. На Острова изчислиха, че Англия за първи път от 1966 година насам се представя по-добре от маншафта на световни финали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови