Съдийската комисия няма да наказва рефера от полуфинала между ЦСКА и Ботев

OFFNews 26 април 2019 в 16:10 1634 0

Реферът Петър Костадинов, който взе редица грешни решения по време на 1/2-финалната среща реванш от турнира за Купата на България между ЦСКА и Ботев Пловдив, се е представил на ниво и няма да получи наказание от съдийската комисия.

От СК са категорични, че Костадинов не заслужава да бъде наказан и затова няма да му отнемат наряда за мача между Славия и Локомотив Пловдив от 31-я кръг на Първа лига, който ще се играе в понеделник (29 април) от 17.30 часа.

Костадинов е оценен със 7,9 за отсъжданията си по време на ЦСКА - Ботев Пловдив. Оценката не е висока, но не е достатъчна ниска, за да последва наказание.

Според съдийската комисия, Петър Костадинов е допуснал грешка при първия жълт картон на Филипов. Той му бил показан за натрупване, макар до този момент да е извършил едва две безобидни нарушения. Вторият жълт картон на защитника в 53-ата минута обаче бил вън от съмнение, категорични са от СК.

Ситуацията с дузпата в 85-ата минута за ЦСКА също е коментирана. В доклада се описва, че лявата ръка на Ничев не се е виждала, но преди това "армейците" имали три претенции за 11-метров наказателен удар. Тази ситуация щяла да стане четвърта неудовлетворена претенция в ущърб на ЦСКА-София и било “добро моментно решение”. Въпреки това от СК са склонни да признаят, че по-скоро няма дузпа за червените.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови