Сага на "Герена" с напускането на Делио Роси

OFFNews 25 юли 2018 в 09:17 2120 0

В истинска сага се превръща темата с напускането на италианския треньор на Левски Делио Роси. Специалистът не иска да напусне по взаимно съгласие без обезщетение, което според различни информации е между 290 000 и 500 000 евро.

Договорът на италианеца изтича през лятото на 2019 година, а месечното му възнаграждение е било 24 000 евро. След отпадането от Вадуц в първия квалификационен кръг на Лига Европа търпението на публика и шефове се изчерпа.

Ден по-късно собственикът Спас Русев обяви, че е постигнал съгласието на Роси да се разделят по взаимно съгласие с неустойка от 3 или 4 заплати. 24 часа по-късно обаче Роси размисли, появи се на "Герена" с желание да води тренировката на отбора или да си получи цялата компенсация. Италианецът дори заплашил, че ще даде клуба на ФИФА, пише "България Днес".

Вчера на "Герена" е имало извънредно събрание на Управителния съвет. На него "сините" са обсъждали поредната оферта, която ще отправят към Роси, за да скъсат договора му по взаимно съгласие. На "Герена" се надяват, че наставникът ще приеме офертата.

Очаква се развитие да настъпи най-късно до петък. Ако всичко е наред, Левски ще може да обяви Славиша Стоянович за нов треньор. Словенецът вече се разбра със "сините", но не може да встъпи в длъжност, докато Делио Роси не освободи поста си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови