Сайтът на БФС мълчи за разгрома в Лондон

OFFNews 08 септември 2019 в 12:42 2579 0

Разгромната загуба на националния отбор по футбол с 0:4 от Англия на "Уембли" в европейската квалификация не беше отразена от официалния сайт на БФС.

Повече от 12 часа след злополучния мач, водеща новина продължава да бъде успехът на младежките национали над Естония отпреди три дни. Същата ситуация е и в страницата във Фейсбук на националния отбор - Team Bulgaria.

Последната публикация е за стартовия състав, избран от селекционера Красимир Балъков. Иначе легендата на българския футбол остана доволен от мача, въпреки загубата, дошла след тежки индивидуални грешки.

"Днешният мач бе урок по динамика, модерен футбол и импровизация. В отделни моменти не бяхме в състояние да отговорим подобаващо на съперника. Може да ви звучи странно, но мисля, че в по-голяма част от времето концепцията, която имахме днес, функционираше. Въпреки че допуснахме тежка загуба, съм доволен от представянето на момчетата.

Доста далеч сме от английския футбол, но трябва да продължим да работим здраво. Друга опция пред нас няма. Похвално е все пак, че през първото полувреме имахме две добри възможности за гол. Четирите попадения на Англия пък паднаха след наши грешки. Знам, че е трудно, но искам да започнем да играем футбола, който демонстрираха англичаните тази вечер. Искам хората, които са на терена, да нямат страх.

Знаете колко оскъден е изборът на национални състезатели. Няма как да се лиша от бързината на Кирил Десподов. Николай Бодуров също си свърши работата, но направи нелепа дузпа. Не съм го сменил заради нарушението, а само заради факта, че вече имаше жълт картон и не ми се искаше да останем с десет души на терена.

Имам зелена светлина от ръководството на БФС и ще се опитаме да приложим една определена концепция, за да мислим за бъдещето на нашия футбол. Това е пътят. Мен не ме притеснява фактът, че сме започнали с три поредни загуби. Нека станат четири, пети дори. За мен по-важното е след 5-6 години да има промяна. Положихме положихме една добра основа", каза след мача Краси Балъков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови