Самолетът на Емилиано Сала не е бил лицензиран

OFFNews 26 февруари 2019 в 12:40 1668 0

Самолетът, превозващ футболиста Емилиано Сала, не е бил лицензиран за търговски цели от властите. От Разследващото звено на Британските въздушни произшествия споделиха, че пътуването е било частен полет, при който разходите са били поделени.

Самолетът с един двигател, регистриран в САЩ, падна в Ламанша миналия месец от френския град Нант до Уелс, където Сала се готвеше да започне нова кариера в клуба на Кардиф.

"Все още не е ясно на каква база е пътувал пасажерът на полет N264DB, но преди това пилотът е превозвал пътници на базата на споделени разходи", предадоха от звеното в свой временен доклад.

Разследващите добавиха, че след като не са открили паспорта и лиценза на пилота, не е станало ясно дали Дейвид Иботсън е бил оторизиран да лети през нощта. Докладът отбелязва, че самолетът е излетял в 19:15 часа. В 19:58, Jersey air traffic control попитал пилота дали работи алтиметърът на самолета, защото радарът индикирал, че той е летял по-ниско, отколкото би трябвало.

Тялото на Сала беше открито в останките на самолета на морското дъно две седмици след катастрофата, но тялото на другия човек на борда - на пилота, все още липсва.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови