Съперник в Лигата на нациите остана без селекционер

OFFNews 17 октомври 2018 в 20:23 1259 0

Селекционерът на Словения Томаж Кавчич беше освободен от своя пост след снощното равенство 1:1 в домакинството срещу Кипър от Лигата на нациите, с което тимът загуби всякакви шансове да спечели групата си, в която е и България.

Това обяви на пресконференция днес президентът на Словенската футболна федерация Раденко Миятович. Като причина той посочи лошите резултати на отбора в Лигата на нациите, подчертавайки, че общественият натиск не е повлиял за решението.

Той добави, че все още не се знае кой ще е следващият селекционер на Словения, като ще се опита да назначи такъв за предстоящите мачове от турнира. Миятович също така отрече звездата на тима Ян Облак да е една от причините за уволнението на Кавчич.

Както е известно, стражът на Атлетико Мадрид не взе участие в нито един от последните двубои на словенците, като официално не откликваше на повиквателните заради лечение на контузия.

На 16 ноември Словения приема Норвегия в среща от Лигата на нациите, а три дни по-късно гостува на България в решителен двубой за “лъвовете” за по-нататъшното им продължаване в турнира. Норвегия и България са с по 9 точки в група 3 на лига С, Кипър е трети с 4, а Словения е последна с едва 1.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови