Съперникът на Левски се хвърли срещу огнения ад в Сплит

OFFNews 18 юли 2017 в 09:50 2538 0

Огнен ад обхвана Сплит и крайбрежието на Далмация в навечерието на реванша от втория предварителен кръг на Лига Европа между Хайдук и Левски в София. Местни медии съобщават за истински кошмар. Пожарите, раздухвани от силния вятър, вече са достигнали предградия на града.

Пламнало е градското гробище, както и сметището, което вещае и екологична катастрофа. Съобщава се също за избухнала бензиностанция, а заради лошото време хеликоптерите за борба с пожари не могат да излетят.

В помощ на изнемогващите пожарникари са се притекли организираните фенове на Хайдук, познати като “Торсида”. На първа линия са били забелязани и играчите на втория отбор на Хайдук Звонимир Милич, Йерко Шепарович, както и Тома Башич от първия тим.

Дори вражески агитки призовават своите членове да се притекат на помощ на Сплит. В акцията се включиха и феновете на Динамо Загреб, познати като “Бед Блу Бойс”. Съперничеството им с "Торсидата" е равнозначно на това между Левски и ЦСКА, че и повече. 

“Хайде, всички заедно като през 90-те! Хърватска над всичко. Брат за брата! Ще имаме време за съперничество”, пишат в един от профилите на "лошите сини момчета".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови