Сбъдната мечта за Лео Меси и Аржентина или пореден триумф за Франция?

OFFNews 17 декември 2022 в 16:09 3455 0

Франция или Аржентина?

Снимка Колаж

Франция или Аржентина ще е новият шампион?

В неделя от 17:00 ч. ще се проведе финалът на Мондиал 2022, като Франция или Аржентина ще покори световния връх. За Франция това би означавало защита на световната титла – „петлите“ триумфираха преди четири години в Русия, като за втори път станаха световни шампиони. Аржентинският отбор също има две световни титли - от 1978 г. и 1986 г. През 86-та година с великия Диего Армандо Марадона в състава "Албиселесте" триумфира срещу Западна Германия с 3:2 на финала. Сега аржентинците са водени от Лионел Меси – най-великият футболист за всички времена според мнозина. Единствено обаче световната корона липсва на Меси за абсолютно величие и да бъде рамо до рамо с големия Марадона. Лео Меси прави страхотен турнир до момента и цялата нация очаква ново негово вълшебно представяне в неделя.

Аржентина понесе голям удар на старта в Катар – загуба от Саудитска Арабия. Мнозина дори отписаха „Албиселесте“ за класиране на директните елиминации, тъй като им предстояха мачове с Мексико и Полша до края на груповата фаза. В букмейкъра Betano.bg коефициентът за Аржентина да се класира на 1/8-финалите се повиши след шокиращото поражение от „зелените соколи“. Тази загуба обаче направи Аржентина два пъти по-силна. Хората на Лионел Скалони се събраха и излязоха преобразени във втория си мач на Мондиал 2022. Аржентинците доминираха от първата до последната минута в двубоя срещу Мексико във втория кръг. „Гаучосите“ записаха резонна победа с 2:0, като Лео Меси и Енцо Фернандес отбелязаха попаденията. Този двубой постави началото и на бляскавото първенство за младия халф Фернандес, който в първия мач бе останал резерва. Така за Аржентина предстоеше всичко или нищо в последния мач от груповата фаза. Тимът на Лионел Скалони надигра Полша с 2:0 в третия кръг и с актив от шест точки спечели първото място в групата си. На директните елиминации Аржентина започна с победа с 2:1 срещу Австралия, като страхотна намеса на вратаря Емилиано Мартинес в края помогна за успеха срещу „кенгуратата“.

На 1/4-финалите Аржентина срещна силния тим на Нидерландия и това бе първото голямо препятствие към финала. Лео Меси и компания играха фантастично почти до края на мача и имаха аванс от 2:0. Всички залагащи в сайта на Palms Bet очакваха Аржентина комфортно да се класира на ½-финалите. Тимът на Лионел Скалони обаче допусна две попадения в края на срещата и така се стигна до продължения и дузпи. Вратарят Емилиано Мартинес направи две спасявания на съперниците и с безупречни изпълнения на четирима от петима футболисти на Аржентина, отборът стигна до следващата фаза и голямата мечта на Лео Меси остана жива. Полуфиналният двубой за „Албиселесте“ сякаш бе най-лесният им от началото на турнира – комфортна победа с 3:0 срещу Хърватия и пореден силен мач за Лионел Меси, който се отчете с гол и асистенция и взе поредната си награда за играч на мача.

Настоящите световни шампиони от Франция бяха сред топ фаворитите за триумф в Катар и с представянето си на турнира го доказват. Въпреки че в състава им има големи липси – контузените Нголо Канте, Пол Погба и Карим Бензема пропуснаха Мондиал 2022, френският отбор е изключително класен и в повечето двубои мачкаше съперниците си. В груповата фаза на турнира Франция записа две победи и едно поражение. „Петлите“ сразиха Австралия и Дания в първите си две срещи, след което в мач с ротиран състав загубиха с 0:1 от Тунис. Това е и единственият мач, в който Франция не вкара гол на Мондиал 2022. Французите да отбележат в новия BetMarket букмейкър на финала срещу Аржентина е 1.40 коефициент. На директните елиминации Франция вкара поне по два гола в мачовете си. Тимът на Дидие Дешан се справи с Полша (3:1), Англия (2:1) и Мароко (2:0), за да стигне до финала в Катар. Отборът имаше трудности в мачовете с Англия и Мароко, но все пак доказа, че е по-класен и за втори пореден път е на финал на ФИФА Световното първенство.

Букмейкърите не дават предимство на нито един от двамата финалисти. Със сигурност ще има много залози за срещата. Ако и вие мислите да правите залог за финала на Мондиал 2022, придържайте се към разумните хазартни залози. Онлайн хазартът е предимно за забавление и вие трябва винаги да имате това предвид. Забавлявайте се с умерени залози на финала на Мондиал 2022, като тази неделя ще разберем дали ще има нов световен шампион или Франция ще запази титлата си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови