Сега Норвегия ще види къде е Граовско, къде е Халинг

Донислав Донев 16 октомври 2018 в 08:12 2485 0

Защитникът на бългрския национален отбор Николай Бодуров е прав. Ще бъде голямо "джасане" срещу Норвегия. Двубоят от Лига С, Група 3 на Лига на нациите ще бъде сериозно изпитание за "лъвовете".

Не само във футболно, но и в танцувално отношение двете държави има какво да покажат. Вероятно за някои е изненадващо, но норвежките танцьори могат да се похвалят със завидна техника в краката. В танците на скандинавската държава се наблюдава огромно разнообразие, което включва сериозно обхождане на сцената, скокливи движения, клякания, обиграване на реквизит и пляскания с ръце.

Това са ключови елементи, с които разполагат и българските танци. Норвежците имат и още едно сериозно качество - въртене на манеж, което е сравнително рядко срещано на родната сцена. Това предразполага двата вида културни езици на тялото към сериозно надиграване.

Точно това ще се случи и в Осло тази вечер от 21:45 часа - едно здраво надиграване на зелената сцена, където физически здравите домакини ще покриват огромна част от терена. "Лъвовете" разполагат само с една победа срещу селекцията на Норвегия в последните 34 години - постигната на 9 септември тази година (1:0). Неприятна статистика, на която българите трябва да отговорят подобаващо. Но как?

Отговорът е ясен - колектив. В последните си мачове футболистите на селекционера Петър Хубчев демонстрираха страхотна отборна игра и успяха да постигнат три поредни успеха в Лигата на нациите именно заради това. 

Така е и в танците. На сцената българските движения са значително по-привлекателни, благодарение на масовката. Хванем ли се заедно рамо до рамо, нямаме спиране. В момента, в който покажем колективност, настроението се повдига и тогава сме в състояние да изринем земята от бързи и динамични движения.

Както на сцената, така и на терена, скандинавците залагат на индивидуалните изяви. Тази вечер ще разберем кое ще свърши по-добра работа - индивидуалният норвежки Халинг или колективното Граовско + Шопска двойка в бързо темпо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !