Селекционерът на Англия е притеснен от нови расистки атаки при гостуването в София

OFFNews 12 септември 2019 в 12:47 1247 0

Селекционерът на английския национален отбор по футбол Гарет Саутгейт изрази опасения от нови расистки прояви срещу футболистите на "трите лъва" при гостуването на България през октомври.

Припомняме, че едно от остриетата на британците Рахийм Стърлинг бе обиден на расистка основа от български привърженик на "Уембли" по време на евроквалификацията между двата отбора миналата събота (4:0).

Бързоногият футболист бе дискриминиран и при гостуването на Черна гора, а Саутгейт се опасява, че това ще повтори и при гостуването в София на 14 октомври.

"Да, това е проблем. Но ние сме подготвени. Ще дискутираме с играчите, преди да отидем в София, защото сме наясно, че там е имало подобни прояви преди и ще направим всичко да сме подготвени за това, което може да се случи и как искаме да реагираме. Като се съберем на лагер през октомври, ще обърнем внимание на тези неща", каза Саутгейт.

Последното гостуване на Англия в България през септември 2011 година бе белязано от расистки атаки по адрес на Ашли Йънг, Тио Уолкът и Ашли Коул.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови