Селекционерът на Англия повика атомното си нападение за квалификацията с България

OFFNews 29 август 2019 в 17:31 2058 0

Селекционерът на английския национален отбор по фубтол Гарет Саутгейт повика всичките звездни нападатели, с които разполагат "трите лъва" към момента за квалификацията с България.

Двубоят между двата тима е на 7 септември на "Уембли". Три дни по-късно британците ще се изправят срещу Косово. Новото попълнение на Манчестър Юнайтед Аарън Уан-Бисака и централният бранител на Астън Вила Тайрън Мингс пък получиха първите си повиквателни за националния отбор.

Младият халф на Челси Мeйсън Маунт, който се представя много силно от началото на сезона, и крилото на Ливърпул Алекс Окслейд-Чембърлейн, който пропусна близо година заради тежка контузия, също са част от списъка.

"Имаме още само осем мача, преди да обявя състава за Европейското първенство през следващата година. През септември винаги е било трудно да селектираш отбора заради ограничения брой мачове на клубно ниво.

Извадихме си някои поуки от миналия септември от гледна точка на важността на физическото състояние на играчите в този период от годината. Освен това искахме да видим някои вълнуващи млади играчи.

Следихме отблизо изявите на Аарън Уан-Бисака още през миналата година. Той направи изключителен сезон, но тогава трябваше да остане с отбора до 21 години. Искахме да върнем и Киърън Трипър, за да знае, че продължава да бъде в нашите планове", каза Саутгейт.

Ето и пълния списък с повиканите футболисти:

Вратари: Том Хийтън, Джордан Пикфорд, Ник Поуп

Защитници: Трент Александър-Арнолд, Бен Чилуел, Джо Гомес, Майкъл Кийн, Хари Магуайър, Тайрън Мингс, Дани Роуз, Киърън Трипиър, Аарън Уан-Бисака

Халфове: Рос Баркли, Джордан Хендерсън, Джеймс Мадисън, Мейсън Маунт, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Деклан Райс, Хари Уинкс

Нападатели: Хари Кейн, Джеси Лингард, Маркъс Рашфорд, Джейдън Санчо, Рахийм Стърлинг, Калъм Уилсън

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!