Селекционерът на Аржентина: Срам ме е и ме боли

OFFNews 22 юни 2018 в 10:22 5082 0

Снимка Instagram: Jorge Sampaoli

Селекционерът на аржентинския национален отбор Хорхе Сампаоли бе съкрушен след загубата на тима с 0:3 от Хърватия на световното първенство, която постави под огромна въпросителна участието на "гаучосите" в елиминационната фаза.

"Отговорността за този резултат не е от части на треньора, тя е изцяло негова", каза Сампаоли след най-тежката загуба на Аржентина в групова фаза на световно първенство от 1958 година насам. Не е правилно да обвиняваме Кабайеро за първия гол.

Ако бях планирал нещата различно, можеше резултатът да бъде друг. Смятах, че с този план ще поставим съперника под напрежение, но след катастрофалния първи гол, който получихме, загубихме мача емоционално.

Бе ни много трудно. Лео Меси е нашата движеща сила, но днес просто не можехме да го намерим. Всички в тима търсеха Меси, но хърватите бяха направили всичко, за да го изолират от играта.

Срам ме е и ме боли, че не успяхме да зарадваме аржентинския народ. Отдавна не съм се чувствал толкова зле, а сега всичко това се случва с екипа на моята собствена страна. Боли ме много.

Сега ни остава един мач, в който трябва да използваме всяка възможност и да се опитаме някак да стигнем до следващата фаза. Съжалявам за всички фенове, които дойдоха до Русия, защото разбих мечтите им. Но се опитах да направя най-доброто, на което съм способен", каза Сампаоли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови