Селекционерът на Бразилия: Меси трябва да се научи да губи

OFFNews 08 юли 2019 в 11:59 1638 0

Селекционерът на бразилския национален отбор, който снощи спечели турнира Копа Америка, Тите не пропусна да разкритикува суперзвездата на Барселона и Аржентина Лионел Меси.

Припомняме, че аржентинецът отказа да приеме бронзовия си медал от турнира и обвини КОНМЕБОЛ в корупция и подкрепа към "селесао" за спечелването на титлата.

Възможно е това да му донесе тежко наказание, тъй като в правилника на КОНМЕБОЛ пише, че всяка обида срещу федерацията може да доведе до двегодишна санкция. При подобен развой, Меси ще пропусне Копа Америка 2020 и квалификациите за Мондиал 2022 в Катар.

"Човекът, когото считах за невероятен и извънземен, трябва да показва малко повече уважение. Трябва да се научи да разбира и приема загубите.

Да бъде внимателен в подбора на думите си. Той хвърли огромна сянка върху величието си. Ние съвсем чисто спечелихме срещу Аржентина", каза Тите.

Селекционерът на загубилия финалист Перу Рикардо Гарека също отправи критики към Меси. В същото време специалистът призна, че има оферта да поеме националния отбор на Аржентина.

"Меси е футболист с авторитет. Това не означава, че споделям мнението му. Много го уважавам като играч и личност. Винаги е бил много концентриран върху работата си на терена.

Всеки има собствени мнение и не е длъжен да се съгласява с неговата позиция. Не вярвам, че акцентът трябва да е върху корупцията.

Така излиза, че всички южноамериканци сме корумпирани. В Европа има доста положителни неща, които е добре да интегрираме в Южна Америка, но и ние имаме своите добри страни.

Искам да защитя южноамериканския футбол. Когато се говори за корупция, трябва да се представят и доказателства", сподели Гарека.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови