Селекционерът на Унгария: Манталитетът на българите ще е голям проблем

OFFNews 02 януари 2020 в 14:07 1941 0

Селекционерът на унгарския национален отбор по футбол Марко Роси каза добри думи за България, но подчерта, че отборът му има отлични шансове да победи "трикольорите".

Двата отбора ще се изправят един срещу друг на 26 март от 21:45 часа на националния стадион "Васил Левски". Специалистът смята, че най-големият проблем за унгарците е манталитетът на българите.

"Ние имаме по-добри шансове да спечелим срещу България в София, отколкото срещу Исландия в Рейкявик. Или срещу други отбори. Ако погледнем по друг начин, жребият е много благосклонен към нас.

Българските футболисти имат типичния балкански манталитет. Те успяват да намерят резервите, от които имат нужда, за да надскочат възможностите си.

Това е точно това, което ни липсва на нас и което ни пречи да вървим напред. Съвсем не е лесно. Гледахме Лудогорец, който победи Ференварош в Будапеща за Лига Европа и почти го направи и в Разград.

Не сме в състояние да подценим нито един отбор, още повече, че България е горе-долу на нашето ниво. Освен това, те ще бъдат домакини", каза Роси пред медиите в Унгария.

При евентуален успех в сблъсъка ще изправи нашите момчета срещу победителя от другата полуфинална двойка (Исландия - Румъния) пет дни по-късно отново в София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews