Сеп Блатер опипал вратарка на "Златната топка"

OFFNews 11 ноември 2017 в 10:05 3642 0

Бившата вратарка на националния отбор на САЩ Хоуп Соло стана поредната известна личност, която се оплака от сексуално посегателство.

В последните седмици има цяла вълна от подобни оплаквания и разкрития за упражнено сексуално насилие, което може да доведе до обратен ефект - хората да спрат да им обръщат внимание.

Обвиненията на Соло бяха стоварени върху бившия президент на ФИФА Сеп Блатер. Според Соло, Блатер й стиснал дупето по време на церемонията по връчването на Златната топка през 2013 година. 

Тогава наградата за най-добра футболистка получи друга американка - Аби Уамбак, а Соло излезе на сцената, за да обяви името на победителката.

В интервю за португалското издание "Експресо" двукратната олимпийска шампионка призна, че секунди преди да застане пред публиката на въпросната церемония, е била опипана от Блатер.  

"Сеп Блатер ме хвана за задника. Нали знаете кой е той? Случи се на церемонията за Златната топка през 2013 година, малко преди да се кача на сцената. Тогава това се считаше за нещо нормално", заяви Соло в контекста на въпрос, свързан с актуалната тема за сексуалния тормоз в спорта.

По-късно от британския вестник "Гардиън" потърсиха Блатер за коментар. Швейцарецът отрече обвиненията чрез своя говорител, наричайки обвиненията "нелепи".

Любопитен момент от биографията на Соло е, че самата тя е била арестувана за упражняване на домашно насилие над...съпруга си.

Публикация, споделена от Hope Solo (@hopesolo) на

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови