Серхио Рамос с впечатляващ брой голове за защитник

OFFNews 20 юли 2020 в 13:01 2875 0

Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос вече има 100 гола на сметката си в клубната кариера. Юбилейното попадение падна в мача от последния 38-ия кръг на Ла Лига срещу Леганес (2:2). За "белия балет" той вкара 97 попадения и още три за Севиля.

Рамос се е разписвал 72 пъти в Испанската лига, 13 в Шампионската лига, 7 в Купата на Краля, 2 в испанската Суперкупа, 2 в Суперкупата на Европа и още 3 в Клубното световно първенство. Серхио Рамос очаквано е и най-добрият голмайстор в историята на Ла Лига сред защитниците.

Рамос има 21 гола за испанския национален отбор. Той не е вкарвал в заключителните етапи на Световните и Европейските първенства, както и в Купата на Конфедерациите.

В същото време вратарят на Реал Мадрид Тибо Куртоа спечели трофея на Рикардо Самора след последния кръг от испанското първенство. Белгиецът допусна средно по 0,59 гола на мач.

В борбата за наградата 28-годишният вратар изпревари Унай Симон от Атлетик Билбао и Ян Облак от Атлетико Мадрид. Словенецът спечели наградата четири години подред.

Това е третият подобен трофей в кариерата на Куртоа. Първите два пъти той печели като страж на Атлетико Мадрид. Белгиецът е първият вратар в историята, спечелил награда и за двата клуба от Мадрид. През този сезон Куртоа допусна 20 гола в 34 мача в Ла Лига, а 18 пъти запази "суха мрежа".

Всички резултати от последния кръг:

Алавес - Барселона 0:5
Валядолид - Бетис 2:0
Виляреал - Ейбар 4:0
Атлетико Мадрид - Реал Сосиедад 1:1
Еспаньол - Селта Виго 0:0
Гранада - Атлетик Билбао 4:0
Леганес - Реал Мадрид 2:2
Леванте - Хетафе 0:0
Осасуна - Майорка 2:0
Севиля - Валенсия 1:0

Реал Мадрид е шампион с 87 точки, следват Барселона - 82, Атлетико Мадрид и Севиля - по 70, и други. От Ла Лига изпадат Леганес, Майорка и Еспаньол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови