Серия А стартира под знака на Роналдо

OFFNews 18 август 2018 в 08:32 1204 0

Доскоро изглеждаше немислимо Кристиано Роналдо да си тръгне от Реал Мадрид, но ето - чудото се случи. Днес португалецът ще стартира официално новото си приключение в италианския хегемон Ювентус.

До трансфера на века се стигна малко изненадващо, но явно отношенията между 33-годишният португалец и ръководството на "белия балет" са били достигнали критичната си точка. От това се възползва Ювентус, плати 117 милиона евро и привлече мегазвездата в редиците си. Цялата Серия А ще спечели от трансфера на португалеца.

Дори и отбори като Киево усетиха в касите си ефекта от идването му на Апенините. Цените на билетите за първия мач на Роналдо в Италия, а именно между Киево и Ювентус днес, бяха вдигнати с 50 процента и се изкупиха. В Парма също повишиха цените с 31,5 процента и отново интересът беше огромен. Най-големият печеливш ще е Ювентус и собствениците му.

Стойността на акциите на клуба се вдигна с 32 процента след идването на Роналдо, интересът в социалните мрежи към клуба също нарасна значително. Само от продажбата на фланелки с името на Роналдо торинският клуб вече спечели 123 милиона евро.

Серия А изведнъж стана интересна и за тв операторите, като се очаква приходите да нараснат с 250 милиона евро. В Италия са единодушни, че с трансфера на Роналдо се популяризира не само Ювентус, а и цялото първенство, в което от седем години няма голяма конкуренция. В момента в Торино обаче са посветени повече на мисълта да станат кандидат за спечелване на Шампионската лига, отколкото да вдигнат осмо скудето.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови