Сестрата на Роналдо беснее заради червения картон, Недвед спори със съдиите

OFFNews 20 септември 2018 в 13:00 2831 1

Сестрата на суперзвездата на Ювентус Кристиано Роналдо - Катя Авейро определи като "позорно" решението на съдията Феликс Брих да покаже директен червен картон на нападателя в двубоя с Валенсия снощи.

Брих пресилено изгони португалеца след ситуация в наказателното поле на "прилепите", при която Роналдо леко побутна с ръка по главата защитника Джейсън Мурийо.

"Това е позор за футбола... Справедливостта ще възтържествува... Искат да унищожат брат ми, но Бог никога не спи", написа Авейро в профила си в социалната мрежа Инстаграм.

Вицепрезидентът на Юве Павел Недвед също реагирал емоционално на червения картон на Роналдо. Според информация на испанското издание "Марка" на почивката чехът опитал да стигне до рефера Феликс Брих и да му потърси сметка за спорния червен картон. Съдиите обаче не обърнали внимание на гневната тирада на директора на "бианконерите".

Арбитър № 1 в света за 2016 година Марк Клатънбърг също е на мнение, че решението португалецът да бъде изгонен е твърде пресилено.

"Роналдо очевидно беше раздразнен от това, че Мурийо преигра и постави ръката си на главата на бранителя. Контактът бе твърде малък и не знам как асистентът, който бе на около 20 метра, е сметнал, че това е неспортсменско нарушение.

Ако аз ръководех този мач, щях да покажа жълти картони и на двамата. Роналдо ще бъде наказан за един мач, но всичко останало би било прекалено тежко наказание", заяви Клатънбърг пред "Дейли Мейл".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови