Севиля ще търси реванш срещу Барселона

OFFNews 22 февруари 2019 в 18:42 2344 0

В дербито на кръга в испанската Ла Лига Севиля ще посрещне Барселона в търсене на реванш за отпадането от Купата на краля. Двубоят на "Рамон Санчес Писхуан" е в събота с начален час 17:15 и ще можете да го гледате директно в ефира на MAX Sport 4.

"Севилци" се справиха с Лацио през седмицата в турнира Лига Европа, а сега имат "крещяща" нужда от точки в битката за местата, даващи право на участие в Шампионската лига. В момента те са четвърти с 37 пункта, но Хетафе и Алавес дишат във врата им с едва 1 точка изоставане. "Андалусийците" трябва да прехвърлят формата си от европейската сцена на домашната, тъй като са спечелили едва 2 от последните си 11 двубоя в първенството. 

Пабло Мачин няма да може да разчита на контузените Нолито и Серхио Ескудеро, а под въпрос са Даниел Карико, Хесус Навас, Максим Гоналон и Йорис Наньон. Травмата на Ескудеро ще даде отново шанс за Куинси Промес на левия фланг на атаката, докато Габриел Меркадо е готов да замести Карико при нужда. Евер Банега се връща след изтърпяно наказание, а в случай, че Навас не е на разположение, Алейш Видал и Гийерме Арана са готови да го заместят.

Барселона също не се намира във страхотна форма, макар и да няма загуба в седем последователни срещи във всички турнири, "Лос кулес" не успяха да победят Лион, Атлетик Билбао, Реал Мадрид и Валенсия. В шампионата Барса е убедителен лидер с 54 точки на 7 пред втория Атлетико Мадрид след 24 изиграни кръга.

Старши треньорът на "каталунците" Ернесто Валверде няма да може да разчита на Рафиня, Яспер Силесен и Артур, а единственият футболист под въпрос е бранителят Томас Вермаелен. В отсъствието на Артур в спор за неговото място ще влязат Артуро Видал и Сержи Роберто. Очаква се Валверде да заложи на Нелсон Семедо за десния фланг на защитата, в опит за неутрализиране на бързината на Куинси Промес. Един измежду Филипе Коутиньо и Усман Дембеле ще оформи тризъбеца в атака заедно с Лео Меси и Луис Суарес.

Едно нещо е сигурно - тези два отбора ще ни предложат поредното зрелище с марката Ла Лига, която можете да гледате само в ефира на MAX Sport.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови