Сезонът в Англия се приближи до подновяване

OFFNews 27 май 2020 в 16:27 2439 0

Клубовете от английската Висша лига гласуваха единодушно за завръщане към тренировки с контакт, включително шпагати. Така Премиършип направи още една голяма крачка към подновяване на сезона след принудителната пауза заради коронавируса.

"Отборите вече могат да тренират групово и да влизат в единоборства с шпагати, докато минимализират излишни близки контакти.

Основен приоритет на Висшата лига остава здравето и безопасността на всички участници“, се казва в изявление след срещата на всички 20 клуба, цитирано от БГНЕС.

Тимовете подновиха занимания на малки групи миналата седмица безконтактно и при строго спазване на медицинските протоколи. Няколко играчи, включително капитанът на Уотфорд Трой Дийни и полузащитникът на Челси Н’Голо Канте отказаха да се завърнат на тренировъчното игрище заради опасения свързани с COVID-19.

До края на деня ще станат ясни резултатите от третия кръг на тестване на играчите за новия вирус, като до момента има осем потвърдени случая във Висшата лига.

Футбол във Висшата лига не е игран от средата на март насам заради коронавируса. До края на настоящата кампания остават още точно 92 срещи. В четвъртък предстои нова среща на Висшата лига, на която ще бъде обсъдени сценариите при евентуално прекратяване на сезона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови