Сезонът в Първа лига стартира с победа на Витоша над Дунав

OFFNews 20 юли 2018 в 20:27 1123 0

Сезонът в Първа лига стартира с победа на Витоша Бистрица над Дунав с 2:1 в двубой от първия кръг на родното първенство, игран на стадион "Витоша". 

Точни за успеха на "тигрите" бяха Наско Милев и Стефан Христов, докато за гостите от Русе се разписа Ахмед Ахмедов, който е и първият голмайстор в елита през тази година.

Преди първия съдийски сигнал двата отбора излязоха със специални фланелки с надпис "Червен картон за футболните хулигани" по повод новата кампания срещу фенските изцепки по трибуните и извън тях.

Първото полувреме започна с натиск на гостите от Русе, които стигнаха до гол още в 4-ата минута. Голмайстор бе Ахмед Ахмедов. Той отбеляза след грешка на вратаря Николай Георгиев, който изпусна топката след слаб шут на Светослав Ковачев - 0:1.

Втората част започна по прекрасен начин за домакините. Те не спираха да атакуват и това си каза думата в 61-ата минута, когато получиха право да изпълнят дузпа. Зад топката застана Наско Милев, срещу когото бе извършено нарушението, а той не сгреши от наказателния удар - 1:1.

По-малко от 2 минути по-късно "тигрите" стигнаха до пълния обрат. Стефан Христов отбеляза след страхотна асистенция от Георги Амзин - 2:1. Малко преди последния съдийски сигнал нервите взеха превес и Петко Цанков даде начало на сдърпване, заради което Ивайло Стоянов му показа червен картон, но той не бе единственият санкциониран. Същият цвят видя и неговия съотборник Анти Рениа, който вече имаше жълт картон и получи втори такъв. От Дунав пък бе изгонен Красимир Станоев.

В другия мач от кръга снощи отборът на Черно море записа успех с 2:1 над Ботев (Враца). Първото попадение на стадион "Тича" реализира Петър Атанасов (5). В края на първата част домакините изравниха, след като Мариян Иванов си вкара автогол. В герой за "моряците" се превърна Георги Божилов, който се появи от пейката и успя да забие победния гол в мрежата на Христо Митев

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови