Шампионска лига тази вечер: Кой от какво се нуждае за да продължи

OFFNews 28 ноември 2018 в 12:25 4490 0

Снимка Facebook: UEFA Champions League

Предстои втората част от петите мачове в груповата фаза на Шампионската лига, а сблъсъците които ни очакват са повече от зрелищни и могат да заплетат възлите в някои групи. Ето от какво се нуждае всеки отбор за да си гарантира европейски футбол и през пролетта.

Група А


Атлетико Мадрид - Монако
Борусия Дортмунд - Брюж

Дортмунд се нуждае от точка за да продължи. В случай, че победят, а Атлетико загуби ще са победители в групата.
Атлетико Мадрид ще продължи, ако спечели срещу французите или ако Брюж не спечели в Германия. Брюж се нуждае от победа, за да запази шансове за класиране между първите два отбора. Монако има шанс единствено да се добере до третото място и Лига Европа, но за целта трябва да завърши с повече точки от Брюж.


Група B

ПСВ - Барселона
Тотнъм - Интер

Барселона е единственият отбор, който си е осигурил участие в елиминациите. Те ще спечелят групата при победа над ПСВ или равенство между Тотнъм и Интер. Интер се нуждае поне от точка на Уембли, за да продължи напред. Тотнъм ще гони задължителна победа, за да остане в борбата за елиминациите на турнира. ПСВ може да се надява само на участие в Лига Европа, но то ще е невъзможно, ако загубят от Барселона

Група C

Наполи - Цървена Звезда
ПСЖ - Ливърпул

Ливърпул ще се класира за осминафиналите, ако победи ПСЖ и Цървена Звезда не спечели в Неапол. Неаполитанците ще продължат при победа и ако ПСЖ не спечели срещу Ливърпул. Парижани ще отпаднат от борбата за първо и второ място, в случай че не спечелят, а Наполи победи. Загуба на Звезда означава, че те също ще могат да завършат максимум на трета позиция.

Група D

Локомотив Москва - Галатасарай
Порто - Шалке

При победа Порто ще е победител в групата. Точката ще ги класира или провал на Галатасарай в Русия. Шалке ще се класира, ако спечели или ако Локомотив вземе поне точка у дома. Галатасарай трябва да спечели на всяка цена, за да запази шансове за по-нататъшно участие в турнира. Победа на Локо Москва ги оставя в битката за третото място и Лига Европа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!