Шчесни излезе от дебелата сянка на Буфон

OFFNews 24 декември 2017 в 11:41 2859 0

Феновете на Ювентус могат да бъдат спокойни за вратарския пост след очакваното в скоро оттегляне на големия Джанлуиджи Буфон.

39-годишният италианец има перфектен наследник в лицето на полския страж Войчех Шчесни. В това се убедиха милиони по време на дербито от 18-ия кръг на Серия А срещу Рома на "Ювентус Стейдиъм" снощи.

"Бианконерите" водеха почти през целия мач след попадение на Мехди Бенатия в началото на първото полувреме. Рома оказа яростна съпротива и до последно търсеше поне равенство и можеше да го постигне в третата минута на добавеното време.

Тогава Джорджо Киелини и Мехди Бенатия с дружни усилия подариха топката на младия чешки нападател на "вълците" Патрик Шик. Острието на Рома изскочи очи в очи с Шчесни, който с хладнокръвна намеса предотврати опасността по начин, който дори взискателният вкус на Буфон би харесал.

Какъв по-добър подарък за Коледа за феновете на "Старата госпожа" от три точки и увереността, че и в бъдеще вратата ще бъде в сигурни ръце?

С успеха Ювентус съкрати аванса на лидера Наполи на само една точка и вече е въпрос само на време да си върне водачеството в Серия А.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови