Шеф в Левски успокои феновете за лиценза

OFFNews 04 януари 2019 в 10:45 1515 0

Членът на Надзорния съвет на Левски Кирил Ивков успокои феновете на тима, че лицензът не е застрашен, въпреки зачестилите информации за искове към клуба. Според него, парите от новия спонсорски договор ще стигнат за покриване на задълженията от 1 млн. евро, които застрашават участието на "сините" в Европа от следващия сезон.

"Нямам притеснения по въпроса с лиценза. Парите ще бъдат платени. Ако ме питате откъде ще се вземат, мисля, че ще дойдат от новия спонсорски договор. Аз и синът ми знаехме за този казус поне два месеца по-рано. А глобата, която е в размер на 100 000 евро, няма да се плаща, а ще се приспадне от парите, които УЕФА дължи на Левски за участието в европейските клубни турнири."

"Така че спокойно - Левски ще го има. Клубът не изчезна по времето на Милко Балев когато ни наричаха "фашисти" и какво ли още не. Тогава оцеляхме, та сега ли няма да оцелеем - във времето на демокрация. Нали ще настане революция, ако Левски го няма", заяви Ивков пред "Меридиан Мач" и коментира селекционните планове на тима през зимата.

"Знам със сигурност, че за старта на подготовката Славиша Стоянович ще е на "Герена". Моята информация е, че остава. За селекцията се спрягат 5-6 имена. За момента няма нищо сигурно освен, че Аймен Белаид си тръгва."

"Славиша иска да освободи 4-5 човека и да вземе толкова. Набелязал си е няколко българи от нашето първенство. Знам, че харесва Боби Цонев от Берое и Кристиан Димитров от Ботев. Стоянович не иска чужденци, а българи, които знаят какво означава Левски."

"За Давид Яблонски и Станислав Костов знам, че има вариант да бъдат продадени, но засега няма нищо сигурно. Истината е, че ни трябват много футболисти. Лошото е, че и имаме много, които взимат солидни заплати, но не играят. За съжаление, този филм при нас вече го има 10 години и е крайно време и този проблем да се реши."

"Не знам какво ще стане с Румен Чандъров и Павел Колев. На празниците не бях в София и не съм разговарял с никой от ръководството, включително и със Спас Русев, който е в чужбина. Мисля, че в следващите дни ще имам повече информация", завърши легендата на Левски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови