Шеф в Манчестър Сити: Обвиненията срещу нас не са верни

OFFNews 21 февруари 2020 в 14:04 2135 0

Изпълнителният директор на Манчестър Сити Феран Сориано коментира тежкото наказание на клуба и заяви, че обвиненията към "гражданите" не са верни.

"Клубът трябваше да каже нещо по въпроса. За нас, акционерите, феновете и цялото семейство Манчестър Сити по света. Въпреки това, трябва да внимаваме и да подходим с уважение, както и правим.

Искаше ми са да мога да кажа повече 5 минути, след като новините бяха обявени. Но трябваше да разговарям с адвокати, за да знам какво мога да споделя и какво не. Но се надявам, че мога да кажа достатъчно, за да разберете къде се намираме и къде отиваме", каза Сориано пред "Bloomberg".

"Най-важното нещо, което ще кажа сега е, че обвиненията не са верни. Собственикът не е влагал пари в клуба, които не са били правилно декларирани.

Ние сме устойчив футболен клуб, който е печеливш и нямаме заеми. Сметките ни са били проверявани многократно от одитори, регулатори и инвеститори. И това е напълно ясно", добави директорът.

Ситуацията в клуба очевидно кара някои от звездите да се оглеждат за други отбори. Очевидно един от тях е нападателят Рахим Стърлинг, след като играчът се изказа много ласкаво по адрес на Реал Мадрид.

Футболистът сподели, че "белия балет" е фантастичен клуб, но към днешна дата е изцяло концентриран към представянето си с екипа на Сити. Добре известен факт е, че английският национал е сред основните трансферни цели на "кралете".

"В момента съм в Манчестър Сити и съм щастлив. Но казвам, че Реал Мадрид е фантастичен клуб. Когато видите бялата фланелка, знаете какво представлява този клуб и огромната му важност. Но в същото време имам договор с Манчестър Сити и трябва да спазвам това", заяви Стърлинг пред испанското издание "AS".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови