Шефът на БФС защити футболните съдии

OFFNews 10 ноември 2019 в 11:26 1640 0

Временно изпълняващият длъжността президент на БФС Михаил Касабов проведе работна среща с министъра на вътрешните работи Младен Маринов, съобщава официалният сайт на футболната централа. На нея той е защитил съдиите с аргумента, че репутацията им не би трябвало да бъде уронвана на базата на съмнения.

На разговорите са присъствали още главният секретар на МВР Ивайло Иванов, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, както и временният председател на Съдийската комисия при БФС Костадин Стоичков.

Основната тема на дискусията е била осигуряване на необходимото спокойствие и адекватни условия за работа на съдиите на всички нива от футбола ни.

"Представителите на държавните органи отново изразиха подкрепата си към водената от БФС политика спрямо арбитрите и администрацията на футбола ни като цяло и преподчертаха готовността си да сътрудничат на съюза с цел нормално протичане на първенствата.

От своя страна г-н Касабов увери събеседниците си, че Българският футболен съюз ще продължи да съдейства на изпълнителната власт при евентуални сигнали за нередности, като същевременно защити съдийската гилдия с категоричното становище, че репутацията на реферите у нас не би трябвало да бъде уронвана на базата на съмнения и недоказани хипотези", пише още сайтът на БФС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови