Шефът на Националната лотария: Не сме спирали да финансираме Левски и ще продължим да го правим

OFFNews 03 февруари 2020 в 17:59 5335 1

Изпълнителният директор на "Националната лотария", която е основен спонсор на Левски, Димитър Ганев заяви, че ангажиментите към "сините" ще продължат да бъдат изпълнявани и за в бъдеще. 

Той говори пред колегите от "dsport.bg" и отрече появилата се по-рано днес информация, че "Националнатa лотария" повече няма да финансира 26-кратните шампиони.

Малко след това от Левски излязоха с официална позиция относно генералния спонсор на клуба, където бе заявено, че "такова уведомление не е пристигало в клуба нито официално, нито неофициално". 

Ето какво каза Димитър Ганев:

Г-н Ганев, появиха се информации, че Националната лотария няма да финансира повече Левски. Клубът излезе с опровержение. Къде е истината?

Истината е, че не знам от къде се е появила тази информация и трябва да попитате вашите колеги от къде са я получили. Такова нещо от нас няма. Ние смятаме да направим всичко възможно, да продължим да финансираме Левски. Дали ще можем да продължим да го финансираме с парите, с които сме го правили до момента е друга тема. На този етап в клуба има пари и смятам, че нещата ще продължат докато можем да работим. В момента работим и докато работим всичко ще бъде наред.

Появиха се информации, че сметките на Националната лотарията са запорирани?

В момента нашите операции продължават. Работим, всичко е наред.

Вие не може да прогнозирате докога, но ще продължите ли да изпълнявате спонсорския си договор с Левски?

Различните държавни институции правят определени проверки, след които, според мен, ще излезе, че всичко е наред и съвсем скоро ще си работим изцяло в пълен режим.

Вие бяхте на лагера в Турция, как ви се сториха нещата там. Опитахте ли да успокоите треньори и футболисти?

Да, срещнах се с целия треньорски щаб, вечеряхме заедно, говорихме си. Казах това, което казвам на вас. Ще направим всичко възможно да продължим. Те играха и доста добре в тази контрола, която гледах. Мисля, че всичко е наред. Ентусиазирани са, стегнати са, гледам, че се забавляват, между другото, така че мисля, че всичко е наред и са готови.

С Павел Колев държите ли връзка?

Абсолютно непрекъснато си говорим с Павел Колев.

Сам разбирате колко жестоки са притесненията на феновете на Левски дали клубът ще оцелее финансово, предвид и задълженията, които има да изплаща. Има ли излизане от тази ситуация?

За мен нещата, когато стане ясно, че в нашия бизнес нещата са ок, то нещата ще си дойдат в реда на нещата.

Ако стане ясно, че не е ок, извинявам се за въпроса?

Не смятам, че ще стане такова, защото е ок.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

04.02 2020 в 05:00

Ще продължите да финансирате агитката?

Гешев, Главни Прокуроре, разкарай това, а? А то на мене, например, крадените "артефакти" не са ми толкова интересни, колкото гюрултията покрай стадионите.
Някви отдавна убити идиоти, после и тоя, се канеше да строи стадиони посред София.
Та, разкарай стадионите. Примерно в Кремиковци. Ще те пиша с главни букви, сто години да живееш доде не Умреш, и после още сто да възкръснеш!
Хем полицията и жандармерията ще имат по-малко работа,, хем София ще живее без хормоналните изблици на слабоумните.