Шефът на съдиите подаде оставка, Дисципът наказа Чорбаджийски и погали Лудогорец

OFFNews 07 март 2018 в 18:18 4486 0

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов прие оставката, която председателят на Съдийската комисия към БФС Петър Петров подаде по-рано днес, информираха от футболния съюз.

Отговорни за съдийските наряди за следващия кръг в Първа и Втора лига ще бъдат членовете на Съдийската комисия Йордан Гулев, Кольо Данев и Костадин Стоичков. Българският футболен съюз благодари на Петър Петров за неговата работа и му пожелава бъдещи успехи, се казва още в информацията на официалния сайт на БФС.

В същото време капитанът на ЦСКА Божидар Чорбаджийски беше наказан за два мача и глобен с 200 лева за удара без топка в лицето на Васил Шопов от Дунав (Русе).

Решението е на дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз (БФС) въз основа на "експертен доклад по компетентност от съдийската комисия". Той ще пропусне две срещи от Първа лига, но ще е на линия за мача с Левски на 18 март. От ЦСКА ще наложат и вътрешноклубно наказание на Чорбаджийски за непремерената реакция, макар и да беше провокиран.

В същото време Дисциплинарната комисия отново прояви двоен аршин, като остави без последствия грубите действия на Сисиньо от Лудогорец в мача с "Берое" (1:0). Бразилският защитник настъпи умишлено без топка Карлос Охене, което остана ненаказано от съдиите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!