Школата на "Раковски": Левски отдавна спря парите, като сирачета ме

OFFNews 19 септември 2017 в 15:01 4446 0

Пелето е ремонтирал терените и съблекалните с пари на свои приятели

Станислав Ангелов - Пелето, директор на школата Левски-Раковски, беше обвинен в кражби от ръководството на Герена. OFFNews потърси бившия футболист за мнение, но той не вдигаше телефона си. Негови близки обясниха, че Пелето иска няколко дни, за да види реакциите по случая.

Приближени до школата на Левски-Раковски обаче защитиха Пелето. Според тях всичко започва заради личната неприязън между Ангелов и Даниел Боримиров. Вторият смени Пелето като спортен директор на Левски.

Преди около 6 месеца треньорите спират да получават заплатите си. Същото важи и за Станислав Ангелов. От Левски нехаят изобщо какво се случва в сателитната им академия. Тогава и Пелето спира да отчита таксите към Герена. Заплатите  към треньорите са възобновени след два месеца. Не и тази на Ангелов.

"Смятат ни за сираче, просто търсеха начин да се отърват от нас и го намериха. Дори не знаеха кой треньор кой отбор тренира, когато извикаха момчетата, за да им забранят работата на "Раковски", сподели източникът ни. 

Пелето и негови приятели вадят междувременно пари и ремонтират прилежащите терени и съблекални към стадиона. Дружество Левски-Раковски  с шеф Ангелов, а не Левски, забележете, сключва договор за концесия с МВР. Именно вътрешно министерство е собственик на базата.

Срокът е за 10 или 15 години, не беше сигурен източникът ни. Той обаче не включва централния терен и трибуните, които са в окаяно състояние за разлика от прилежащата база. Те продължават да се стопанисват от МВР.

Според хората на Пелето нито един треньор не е послушал Левски. Всички са се явили за тренировки на "Раковски" днес. Родителите са категорични, че в академията се работи много по-професионално от тази на "Георги Аспарухов". И нямат намерение да местят децата си.

"В Левски ги смятат за товар, не ги е грижа. Но тук ще излязат футболисти, на на Герена, защото се работи много по-добре. Винаги са нехаели за децата на "Раковски", ничо че школата даде и Пелето, и Мариан Христов, и Ники Митов", твърдят от обкръжението на Пелето. 

Сега обаче Станислав Ангелов трябва да плаща сам заплатите на специалистите. Не е ясно дали приходите от терени и такси ще стигнат. Изчисления показват, че ще се търсят допълнителни спонсори.

заб. Екипът на OFFNews предостави и двете позиции по скандала, но е готов да даде думата на всички желаещи да говорят по темата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови