Ще тъпчем "лалетата" без Чорбаджийски

OFFNews 02 септември 2017 в 10:35 1205 0

Снимка БФС

Футболистите от националния отбор на България отлетяха за Холандия, където утре им предстои поредният мач от квалификациите за Мондиал 2018.

С тима не замина централният защитник Божидар Чорбаджийски. Бранителят на ЦСКА-София е наказан заради натрупани картони и бе преценено, че е по-добре да се готви с клубния си тим.

Полетът на "лъвовете" стартира с близо половин час закъснение, но това не развали настроението на играчите след историческата победа над Швеция.

Отборът на Петър Хубчев запази шансове за класиране на световните финали, но те минават през задължителен успех на "Амстердам Арина". В подобна ситуация се намират и "лалетата", които нямат право на грешка, ако искат да съхранят надежди за второто място в групата, след като записаха ужасяваща загуба с 0:4 от лидера Франция.

Равенството ще зарадва отбора на Швеция, който върви втори във временното класиране.

Очаква се мястото на Чорбаджийски до Васил Божиков в центъра на ариергарда ще заеме Георги Терзиев. Бранителят на Лудогорец остана резерва с Швеция и не се появи на терена. Останалите в отбрана са същите – Страхил Попов и Петър Занев съответно на десния и на левия бек.

Селекционерът Хубчев умува да промени схемата, като пусне Андрей Гълъбинов на върха на атаката. Нападателят на Дженоа бе гласен за титуляр и срещу шведите, но е получил лека контузия. Затова от треньорския щаб са преценили да заложат на Ивелин Попов. Вчера Хубчев е провел разбор на мача с Швеция и е наблегнал на някои тактически тънкости за двубоя с Холандия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews