Симеон Славчев сравни ситуацията в Левски с Литекс преди години

OFFNews 23 юли 2020 в 17:23 3231 0

Халфът на Левски Симеон Славчев сравни актуалната ситуация на "Герена" с преживяното от него по време на престоя му в Литекс преди години. "Сините" са във финансова криза, по-опитните играчи и чужденците напускат, а ръководството заяви, че ще разчита на повече юноши и евтини родни футболисти. Всичко това напомня на Славчев положението в Ловеч, когато там намаляват драстично бюджета.

"Когато започнах да играя професионален футбол и бях на 17-18 години имаше един такъв период и в Литекс. Тогава решиха да намалят бюджета и да разчитат само на български играчи. Имаше само двама по-опитни, които бяха над 26 години. Средната възраст на отбора беше 21 години.

Играехме само момчета от школата и един чужденец - албанецът Армандо Ваюши, който беше на 21 години и имаше перспектива. Тогава ние имахме много голямо желание и професионализъм и успяхме да си грабнем шанса. От онзи отбор, много от нас успяха да излязат в чужбина и да направят добри кариери.

Сега се дава шанс на юношите на Левски. Те трябва да бъдат професионалисти, да имат голямо желание и за тях ежедневието да бъде футбол.

Левски е голям клуб и ако направиш няколко силни мача ще бъде оценено от феновете. Хоризонтът ти на развитие става съвсем друг. Те трябва да се възползват от тази възможност. Имам едни идеи как да им помогна, за да ги мотивирам, но това си е за нас", заяви Славчев пред dsport.bg.

Футболистът беше с една от най-високите заплати на "Герена", но според публикации в медиите се е съгласил да му бъде намалена до определения от ръководството таван - 10 000 лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови