Синята мъка застигна и Лихтенщайн, Левски загуби от Вадуц

Лудогорец пък постигна най-голямата си победа в Европа

OFFNews 11 юли 2018 в 20:41 2660 0

Резилът в Европа няма край. Левски допусна загуба с 0:1 от Вадуц в двубой от първия квалификационен кръг на Лига Европа, игран на стадион "Рейнпарк".

Футболистите на треньора Делио Роси отново поднесоха горчив хап за своите фенове, продължавайки трагичната си серия от неуспехи зад граница, която датира от цели 8 години.

Случилото се днес пък гарантира сериозно напрежение в лагера на вековниците, които ще трябва демонстрират коренно различна игра на реванша след шест дни, ако искат да продължат в следващата фаза на надпреварата.

Двубоят не предложи много футболни достойнства, като Вадуц реализира с първия си точен удар към вратата в 14-ата минута. Оттам насетне Левски обсади вратата на тима от втора дивизия на Швейцария, но така и не се намери кой да отбележи. С пропуски се отличиха Серджиу Буш, Давид Яблонски и Габриел Обертан.

Така "сините" сами си направиха задачата доста трудна за реванша на "Герена", който ще бъде на 17 юли (вторник) от 18:45 часа българско време.

Лудогорец пък нямаше такива проблеми и стартира с разгромна победа със 7:0 над Крусейдърс тазгодишното си участие в квалификациите на Шампионска лига, а срещата ще се запомни както с многото попадения във вратата на севрноирландците, така и с хеттрика на резервата Якуб Шверчок.

Разликата в нивото на двата отбора бе фрапиращо, като гостите се опряха на Лудогорец само до средата на първото полувреме. Марселиньо и автогол на Браун дадоха аванс на разградчани, а след почивката последва наказателна акция с нови пет гола, като впечатляващ хеттрик направи резервата Якуб Швеирчок в рамките на осем минути.

Така Лудогорец обезсмисли реванша в Белфаст и отсега си опече класирането за втория кръг на квалификациите. Там отборът на Пауло Аутуори ще срещне победителя от двойката Видеотон - Дюделанж.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови