Скандал между БФС и bTV заради джипа на Боби

OFFNews 09 октомври 2019 в 11:21 4295 0

Най-голямата частна национална телевизия bTV не получи акредитация за предстоящия в София последен мач от евроквалификациите срещу Англия на 14 октомври.

Официалният мотив на БФС е "нарушаване на установения ред за медийно отразяване на двубоите на българския национален отбор, на договорите за ексклузивни телевизионни права, подписани с УЕФА, и на правилата, постановени от европейската футболна централа в домакинския мач на България с Косово (10 юни 2019 г.)".

След въпросния мач камера на телевизията засне как президентът на БФС Борислав Михайлов си тръгва от стадиона, след като джипът му го взе направо от лекоатлетическата писта. Така Михайлов избегна срещата с журналистите след загубата с 2:3.

С поведението си той възмути лекоатлетическата общност, тъй като стадион "Васил Левски" е едно от малкото места, където могат да тренират, а пистата определено не е място за тежкия автомобил на Михайлов. Няколко месеца по-късно отмъщението беше сервирано на bTV.

Министърът на спорта Красен Кралев не приема за нормален отказа на централата, но заяви, че няма инструменти за влияние над БФС, което е абсолютно точно.

"Трябва да има еднакво отношение към всички медии. Смятам, че това решение не е правилно, но няма как да въздействам на федерациите. Вие като медии имате за задача да показвате слабости в дейността на публичните хора и на тези, които се занимават с обществена дейност", коментира Кралев в предаването "Тази сутрин".

Редица сайтове се включиха в инициатива в подкрепа на bTV, като обявиха, че няма да отразяват мненията на шефове на БФС около двубоя, а само на играчите и селекционера.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови