Скандалите със съдийството се разгарят

OFFNews 09 декември 2018 в 11:24 1478 0

В събота се изиграха три мача от Първа лига, като във всеки от тях съдиите успяха да станат обект на негативни коментари. Във всяка от срещите загубилите обвиниха съдиите, като определено не им липсваха основания.

Черно море победи Локомотив Пловдив с 2:0, а наставникът на пловдивчани Бруно Акрапович заяви, че му е идвало да прекрати мача.
"Реферът даде пресилена дузпа в началото, прексваше всяка наша опасна атака, спести червен картон. Ако треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро седна край линията заради недоволство от 2 минути продължение, то аз трябваше да седна в центъра и да прекъсна мача", коментира Акрапович.

В друг мач от кръга Ботев Враца загуби у дома от Берое с 0:1, като голът отбеляза Мартин Камбуров от дузпа.
"Не става така. Искам феърплей. Загубихме заради тази дузпа. Да я преценят в комисиите на БФС имало ли е ", коментира нервно треньорът на Ботев Сашо Ангелов. Кметът на Враца и президент на Ботев Калин Каменов пък призова реферът Георги Кабаков да се извини.

"Ние сме новак и вървим нагоре, а ни се случват странни грешки в нащ ущърб. Ефектът обаче ще е обратен, тъй като това мобилизира играчите. Показват ни, че нямаме място в шестицата", избухна градоначалникът.

В последния от деня мач в кръга между Левски и Етър също се стигна до скандална ситуация в края. Гостите от Велико Търново изравниха в добавеното време за 2:2, но попадението беше отменено, като не стана ясно с какъв мотив - нарушение в атака или засада на играч на Ботев.

"Бяхме по-добри. Гледах запис на ситуацията, нямаше нарушение. Никола Попов за втори път ни ощетява. В Разград не ни даде дузпа, а тук ни отмени чист гол. Ще си завърша сезона, но ще се замисля дали да остана преди да ме е хванала параноята. Президенти, собственици трябва да се замислят дали всичко върви коректно. Случват се много неща, които ме изваждат от нормалния начин на мислене", коментира след мача на "Герена" главният мениджър на Етър Красимир Балъков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови