Славия обърна Левски на "Герена" и заплете възела за второто място

OFFNews 04 юли 2020 в 19:51 2620 0

Снимка levski.bg

Отборът на Славия обърна Левски от 0:1 до 2:1 на "Герена" в двубой от 29-ия кръг на Първа лига и влезе в битката за второто място в крайното класиране.

"Сините" могат да съжаляват, че не успяха да се откъснат на 4 точки пред третия ЦСКА, който утре приема Лудогорец, който вече си осигури титлата. Така в рамките на 1 точка на 2-ото, 3-ото и 4-ото място се събраха Левски (53 т.) и ЦСКА и Славия, които имат по 52. Локомотив Пловдив е пети с 50, а на дъното в първата шестица е Берое с 43.

Левски поведе в 16-ата минута чрез Станислав Иванов, който се оказа най-съобразителен в едно меле пред вратата след изпълнение на ъглов удар.

Славия изравни също след статично положение. След корнер Ивайло Димитров успя да насочи топката с глава във вратата на Левски и върна равенството в 65-ата минута.

Пет минути преди края младата звезда на Славия Филип Кръстев изведе тима си напред след индивидуален пробив отдясно на наказателното поле и прати топката технично под плонжа на вратаря на Левски Георги Георгиев.

Преди мача изпълнителният директор на "сините" Павел Колев награди Кали Тиам, който напуска клуба, след като договорът му изтече. Халфът получи фланелка на тима с №73, тъй като толкова мачове изигра за столичния гранд. Сенегалецът бе изпратен с аплодисменти от публиката.

По-рано през деня пък от Левски се похвалиха, че са подписали договор с нов рекламен партньор - платформа за онлайн игри и спортни залози.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови