Славия отново се справи с Илвес и продължава напред в Лига Европа

OFFNews 19 юли 2018 в 21:15 1704 0

Снимка Facebook: Slavia Sofia

Славия победи Илвес Тампере и в реванша от първия квалификационен кръг Лига Европа, който се игра тази вечер. "Белите" надвиха своя съперник с 2:1, като и този път бяха по-добрият отбор и можеха да постигнат по-разгромен резултат.

Точен за успеха на българския тим бе Галин Иванов, който се разписа два пъти. За гостите пък единственото попадение отбеляза Мариус Нубиси.

В първия мач преди седмица футболистите на Златомир Загорчич се наложиха с 1:0 и с общ резултат 3:1 продължават в следващия етап, където ще срещнат хърватския Хайдук Сплит.

Двата тима започнаха предпазливо и опасностите липсваха с изключение на един удар на Милчо Ангелов, който се оплете във външната страна на мрежата на Хиландер.

Постепенно Славия взе инициативата и организира няколко по-масирани влизания в полето на съперника и така се стигна до 36-ата минута. Тогава при една многоходова атака Иванов се оказа непокрит фронтално в наказателното поле на Илвес и хладнокръвно вкара за 1:0.

В първите минути на втората част домакините отново бяха по-активният тим, но гостите издебнаха своя момент в 55-ата минута и изравниха с първата си опасност в мача.

Радостта на финландците от изравнителния гол обаче бе съвсем кратка, защото още в ответната атака Славия си върна аванса. Самостоятелна акция на Галин Иванов завърши с техничен удар и втори гол на опитния халф, с който "белите" поведоха с 2:1.

Иванов можеше да направи хеттрик в 76-ата минута, но пропусна много добра възможност. Пет минути по-късно и Милчо Ангелов можеше да се разпише, но ударът му бе блокиран от бранител на Илвес.

До края на мача Славия удържа спокойно аванса си и се класира заслужено за следващата фаза.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови